Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Man i bil

Billeasing

Billeasing är en mycket förmånlig finansieringsform för företagsbilar. Det är den enda finansieringsformen där du som företagare kan dra av upp till 50 % av momsen på leasingavgiften. Dessutom är leasingavgiften avdragsgill mot företagets resultat. Bilen fungerar vanligtvis som enda säkerhet för finansieringen.

Företaget leasar bilen av Swedbank AB som också är ägare av bilen. Därmed belastas inte företagets balansräkning, vilket är positivt för nyckeltalen. Leasingavgiften är en rörelsekostnad. Det ger en bra överblick och enkel budgetering. 
Finansieringen läggs upp efter företagets önskemål och bilens värdeminskning, vilket ger anpassad avtalstid med lämpligt restvärde. Efter avtalstidens slut kan företaget lösa avtalet, förlänga avtalet eller låta någon annan köpa bilen.

Fullt avdragsgill kostnad 

Leasingkostnaden är fullt avdragsgill mot rörelsens resultat. Leasingformen gör det också enklare för dig att budgetera kostnaderna genom att du vet exakt vilka utgifter du har varje månad. Du slipper problemet med periodiseringar, som du måste göra själv om ditt företag äger bilen.

Se räkneexempel här

När kan avbetalning vara ett bättre alternativ än billeasing? 

Använder du bilen i din verksamhet för uthyrning i uthyrningsverksamhet, taxitrafik eller annan yrkesmässig persontransport, transport av avlidna eller körkortsutbildning rekommenderar vi finansiering via Avbetalning.

 

Skaffa tjänsten

Vagnparksfinansiering och administration:

 

 

Hjälp att räkna för ditt företag

Ring Kundtjänst 0771-33 44 33 för hjälp med kalkyl

Läs mer

 

Stäng Skriv ut